top of page

Këshilla për Ditën Tuaj të Parë të Punës
Në ditën tuaj të parë të punës, ka të ngjarë të merrni shumë informata dhe të takoni shumë nga kolegët tuaj. Përgatitja për ditën tuaj të parë në punë mund ta bëjë më të lehtë të mbani mend faktet e vlefshme që do t'i përdorni gjatë gjithë kohës që jeni atje.


Këshilla për ta bërë ditën tuaj të parë të suksesshme


Këshillat e mëposhtme për ditën tuaj të parë në punë do t'ju vendosin në një rrugë drejt suksesit:


·        Mbërrini herët

·        Bëj pyetje

·        Organizoni hapësirën tuaj

·        Mundohuni të relaksohuni

·        Vishuni për pozitën tuaj – pastër dhe në mënyrë profesionale

·        Mësoni gjuhën e organizative (profesionale)

·        Mësoni rreth pritshmërive profesionale

·        Vendosni celularin në “Silent Mode”

·        Filloni të ndërtoni rrjetin tuaj

·        Mundohuni të mësoni vendndodhjen e çdo gjëje që ju duhet


Mbërrini herët

Sigurohuni që të mbërrini të paktën 15 minuta më herët në kompaninë tuaj të re. Për të mbërritur ndiqni rrugë të ndryshme dhe të praktikoni rrugëtimin tuaj parë për të gjetur, për të parë se kur mund të mbërrini më lehtë dhe më shpejt.

Bëj pyetje

Për të treguar interes dhe për të mësuar më shumë për rolin dhe kompaninë tuaj të re, bëni pyetje. Mund të krijoni një listë pyetjesh një ditë para se të filloni. Edhe pse menaxheri juaj ose departamenti i burimeve njerëzore mund t'i përgjigjen natyrshëm shumicës së pyetjeve tuaja gjatë procesit të onboarding ju mund t’i bëni ato që kanë mbetur në fund të ditës. Bëni pyetje për të sqaruar çdo gjë në lidhje me detyrat tuaja, proceset dhe hierarkinë e kompanisë.

Organizoni hapësirën tuaj

Nëse keni një hapësirë ​​pune të dedikuar, mund të jetë e dobishme ta organizoni atë për të maksimizuar efikasitetin tuaj. Sigurohuni që të keni gjithçka që ju duhet si p.sh, të tilla si një bllok shënimesh, stilolapsa, shënime ngjitëse dhe çdo material tjetër. Organizimi i hapësirës tuaj në ditën e parë mund t'ju bëjë të ndiheni më rehat në një mjedis të ri.

Mundohuni të relaksohuni

Ditët e para në punë mund të jenë stresuese, gjë që është normale. Për t'u ndjerë më i qetë, përpiquni të pushoni një ditë më parë dhe të bëni një gjumë të mirë. Jepini vetes kohë për të shkuar në punë herët në mënyrë që të mos ndiheni të nxituar.

Vishuni për pozitën tuaj

Sigurohuni që të ndiqni kodin e veshjes që në ditën tuaj të parë. Kontrolloni për ndonjë komunikim nga nga kompania juaj në lidhje me udhëzimet e veshjes ose kontaktoni ata disa ditë përpara për t'u përgatitur. Mund të ndodhë që ditën e parë të ecni ose të qëndroni në këmbë ndërsa vizitoni ndërtesën, prandaj konsideroni të vishni këpucë të rehatshme.

Mësoni gjuhën e organizatës (profesionale)

Çdo kompani përdor akronime dhe fraza të ndryshme që duhet t'i mësoni shpejt për t’u përshtatur në pozitën tuaj. Mbajtja e një regjistrimi të frazave të përdorura mund t'i bëjë ato më të lehta për t'u mbajtur mend dhe ju mund t'u referoheni atyre në çdo kohë.

Mësoni rreth pritshmërive profesionale

Mbikëqyrësi juaj duhet t'ju japë një listë të përgjegjësive tuaja në ditën e parë. Mbani shënime për pjesët e ndryshme të rolit tuaj dhe bëni pyetje nëse keni nevojë për sqarime për ndonjë detyrë. Është e rëndësishme të siguroheni që i njihni standardet e punës në mënyrë që t'i përmbushni dhe t'i tejkaloni ato në kohë.

Vendosni celularin në “Silent Mode”

Fikni celularin ose mbajeni atë në qetësi gjatë ditës së parë për t'u siguruar po qëndroni të fokusuar dhe të mësoni më shumë.

Filloni të ndërtoni rrjetin tuaj

Përderisa takoni kolegët tuaj, përpiquni të krijoni lidhje më të ngushta me ta. Ju duhet të krijoni një rrjet kolegësh që mund t'ju ndihmojnë të mësoni në javët e para. Ky rrjet mund mund t’ju shërbej gjatë gjithë karrierës suaj pasi shpesh duhet të mbështeteni te një ekip për të kryer punën.

Mësoni vendndodhjen e gjithçkaje

Në ditën tuaj të parë, duhet të bëni një turne nëpër ndërtesë dhe në departamentet e tjera me të cilat mund të punoni ngushtë. Rivizitoni çdo zonë kur të keni kohë, në mënyrë që të mbani mend vendndodhjen e gjithçkaje që ju nevojitet për të bërë punën tuaj.

Comentários


bottom of page